juli ’06 (2006, text: Bas Geerts)

from by various artists

/
 • Compact Disc (CD) + Digital Album

  CD comes in a cardboard sleeve, with liner notes by Samuel Vriezen.

  Includes unlimited streaming of chamber works via the free Bandcamp app, plus high-quality download in MP3, FLAC and more.
  ships out within 5 days

    €15 EUR or more 

   

about

Margo Rens (soprano)

Recorded by Frans de Wolff, for Concertzender
Vredenburg Leeuwenberg Utrecht, February 17, 2008

credits

from chamber works, released June 26, 2015
---

‘juli ’06’ is een verklanking van de door Bas Geerts geschreven tekst ‘warwords’. De compositie bestaat uit twee duidelijk van elkaar te onderscheiden elementen:

1) gefixeerde toonhoogten met een toegevoegde frequentie/kleurbeweging en een duidelijk waar te nemen dynamisch verloop.

Op deze toonhoogten wordt steeds een lettergreep gezongen; deze klanken zullen altijd een gelijke tijdsduur hebben, vast te stellen tussen de 2-3 seconden.

2) tekstfragmenten met een variabele frasering van de uitspraak. Spaties geven aan of het fragment als een geheel uitgesproken/gezongen wordt, of dat er per woord, lettergreep of klinker-/medeklinker gefraseerd zal worden.

Deze fragmenten worden op, of in het geval van een glissando vanaf, de toonhoogte van de voorafgaande lettergreep gezongen. Zij worden ‘sempre senza vibrato’ uitgevoerd, met de klanksterkte die door de dynamische beweging van de aan het fragment voorafgaande lettergreep is bereikt. De tijdsduur van deze fragmenten is min of meer gelijk aan die van de gefixeerde klanken, zij zal echter kunnen variëren afhankelijk van het aantal woorden/lettergrepen/klinkers-/medeklinkers van het betreffende fragment.

In principe wordt de gezongen regel als een eenheid opgevat en niet door een ademhaling onderbroken. De zeven strofen kunnen door een korte stilte van elkaar worden onderscheiden.

‘juli ’06’ werd geschreven voor mezzo sopraan Margo Rens

(Margriet Hoenderdos, 2006)

license

all rights reserved

tags

about

Margriet Hoenderdos Amsterdam, Netherlands

Margriet Hoenderdos was born on 6 May 1952 in Santpoort (Netherlands) and passed away on 14 October 2010 in Amsterdam (Netherlands).

She completed her studies composition with Ton de Leeuw at the Conservatory of Amsterdam in 1985, by winning the ‘Prijs voor Compositie’.

Hoenderdos wrote music for a broad range of instruments, with a specialization in chamber music.
... more

contact / help

Contact Margriet Hoenderdos

Streaming and
Download help

If you like chamber works, you may also like: